Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 decembrie 2013

Un român a construit o maşină din Lego, alimentată cu... aer

Primul autovehicul funcţional făcut intergral din piese Lego, de către un adolescent român, a pornit de la un anunţ pe Twitter. Adolescentul le-a cerut investitorilor 1.000 de dolari pe care nu aveau să îi recupereze vreodată. Despre obiectul investiţiei, niciun detaliu. Zeci de oameni au acceptat însă propunerea, iar românul din Deva a devenit celebru peste noapte.
Cu jumătate de milion de piese Lego, patru roţi de maşină, 256 de cilindri şi două butelii cu aer comprimat, visul lui Raul Oaidă a devenit o creaţie care a uimit lumea întreagă. Un an şi jumătate a muncit tânărul din Deva la maşina Lego. 
Tot de la zero a început şi finanţarea. Raul şi partenerul său din Australia, Steve, ştiau că au o idee de milioane, dar nu aveau niciun ban ca să o pună în practică. Aşa că Steve a început strângerea de fonduri cu un mesaj pe Twitter.
Aşa au reuşit să strângă 120.000 de euro, din câteva încercări. Primele teste s-au făcut pe o stradă lăturalnică din Deva. Martor a fost un trecător care se nimerise prin zonă. 
Odată terminată, Maşina a fost prezentată în Australia, de unde proveneau investitorii. După un traseu pe ruta Deva-Budapesta-Doha-Melbourne, maşina era ţăndări. 
Raul nu e la prima ispravă de acest fel. În urmă cu un an a construit bicicleta cu reacţie

Sursa

Un comentariu:

  1. Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie,să îţi aducă pace şi linişte în suflet,iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. CRĂCIUN FERICIT! Nea BEBE :)

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...