Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 octombrie 2017

Studiu: Care sunt cele mai SIGURE metode de BABY CARRYING

O multime de metode pentru transportul bebelusilor au fost testate si folosite de-a lungul timpului, de catre parintii din intreaga lume. Un studiu realizat recent, insa, a confirmat ca doar o parte dintre acestea ofera siguranta si confortul de care au nevoie cei mici. Pentru a putea ajunge la o concluzie, cercetatorii au luat in considerare atat starea de spirit pe care o au bebelusii atunci cand sunt transportati cu diferite instrumente, cat si pozitia spatelui, capului si soldurilor acestora.


Iata care sunt cele mai SIGURE metode pentru transportul BEBELUSILOR:

                                                                                            • Caruciorul
Este deja cunoscut faptul ca cel mai utilizat mijloc de transport pentru copii este caruciorul. Acesta este folosit inca de la nastere si, conform studiilor, reprezinta si cea mai sigura metoda de baby carrying. Pe langa faptul ca soldurile, coloana si capul bebelusului stau intr-o pozitie naturala, astfel incat sanatatea acestuia sa nu fie afectata pe viitor,  atunci cand se afla in carucior, un nou-nascut este protejat si impotriva vantului, ploii si prafului. Bineinteles, pentru ca un astfel de mijloc de transport sa raspunda tuturor nevilor bebelusului, parintii trebuie sa acorde o atentie sporita modelului pe care il aleg. In acest sens, daca si tu iti doresti sa ii oferi prichindelului tau siguranta si confort, profita de oferta de carucioare de la Babyneeds, unde sigur il vei gasi pe cel potrivit pentru tine si micutul tau. Drept urmare, caruciorul ramane una dintre cele mai convenabile si eficiente metode de transport a bebelusilor.




• Marsupiul
Desi multe dintre mamici evita abordarea acestei metode de transport a bebelusului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca marsupiul este una dintre cele mai sigure modalitati de baby carrying. Motivul pentru care este recomandata folosirea hamului (marsupiului) este acela ca acest tip de purtare se asemenea cu cel din timpul sarcinii, bebelusul putand astfel sa simta prezenta si mirosul mamei, lucru care ii confera acestuia o stare de spirit pozitiva. In plus, aceasta metoda regleaza ritmul si bataile inimii juniorului, dar ii garanteaza si o buna pozitionare a coloanei si sustine activitatea sistemului respirator. In consecinta, daca vrei sa ii asiguri toate conditiile de siguranta si confort prichindelului tau, opteaza cu incredere pentru aceasta varianta.







                                                                                         

 • Cosuletul
In ciuda faptului ca, in ultima perioada, parintii nu au mai folosit cosuletele cu aceeasi frecventa ca in trecut, aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru transportul nou-nascutilor. Avantajele acestui tip de baby carrying sunt acelea ca poate fi utilizat atat in masina, cat si in aer liber, dar si faptul ca le asigura micutilor o pozitie corecta a spatelui, inca din primele zile de viata. Mai mult decat atat, cosuletul este extrem de util atunci cand copilul doarme si trebuie mutat dintr-un loc in altul, pentru ca, in acest mod, somnul lui nu este afectat. Drept urmare, pe langa faptul ca ii garanteaza o pozitie corecta in timpul deplasarii, aceasta metoda de transport este si o buna modalitate prin care sa il adormi pe cel mic, in cazul in care ii place sa fie leganat.





Iata, deci, care sunt cele mai sigure metode pentru transportul bebelusului si care sunt motivele pentru care specialistii recomanda utilizarea lor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...